Izgleda da je savremena tehnologija doprinela da sve manje dajemo na značaju porukama i mislima koje smo nekada svakodnevno ostavljali jedni drugima na papirićima. Sada se sve svodi na sms poruke, viber, whatsapp ili neke druge društvene mreže.

Sećam se da sam i sama, sa početkom upotrebe mobilnog telefona, često preskakala poruke koje mi je mama ostavljala, jer jednostavno, papir je padao u zaborav. Nekako je logično bilo da ću pre pročitati sms nego videti papirić na ogledalu, frižideru, vratima…

Već odavno želim da se to promeni. Možda ne mogu svest ljudi da promenim, ali mogu ljudima oko sebe da ostavljam poruke na papirićima. I vrlo često i rado to radim. I to uvek ostavi drugačiji utisak od virtuelne poruke. Nekako, kao da se papir poistovećuje sa živom reči.

U želji da se vrati olovka u ruke i ta romantika i ljubav koju tehnologija svakodnevno ubija, pre 3 godine došla sam na ideju da napravimo sveće na kojima će se moći ostaviti poruka. Tako su nastale Piši briši sveće sa kredama i crnom tablom na kojima se može pisati bezbroj puta.

Možda nije mudro ostaviti poruku na sveći, upaliti je i otići, ali svakako postoji pregršt ideja kako je iskoristiti na najbolji mogući način. Npr, uz neku porodičnu večeru na kojoj želite nešto važno da saopštite, možda svakom gostu posebno… na romantičnoj večeri sa voljenim bićem, da podelite ljubav… da jednostavno uz jutarnju kafu poželite nekom dobro jutro na drugačiji način… Ma, samo napišite ljubav na svoj način.

Mirjana Nešković