Kako birate sveće? Da li po mirisu, izgledu ili veličini? Da li pak po ceni? Ili sve skupa?

Evo nekoliko načina i ideja (iz mog ugla) kako da ulepšate svoj životni prostor svećama.

Mirisne sveće ne samo da vašu sobu dobro umirišu i osveže, već pružaju topao i ugodan ambijent. Ulepšavaju vaš lični prostor svojim mirisom, izgledom i rasporedom. Imaju moć da transformišu životni prostor u otvorenu sobu i povećaju ga ili stvore ugodnu i dobrodošlu vibraciju.

Ako u sobi imate više od tri mirisne sveće, to znači da su one postale neizostavni deo vašeg enterijera. One nisu samo nekoliko predmeta koji samo lepo mirišu, već predstavljaju glavni deo vašeg dekora.

Ako nemate pristup prirodnoj svetlosti jer živite u stanu, mirisne sveće mogu se koristiti da simuliraju osećaj iste. Stakleni svećnjaci, posude ili čaše, mogu da posluže u te svrhe, samo je potrebno da u njih stavite sveće.

Ako ste već definisali koja vrsta mirisnih sveća vam pruža najbolji ugođaj, vreme je da pređete na sledeći nivo. Pri izboru sveća, ja obično započinjem pitanjem: „Koju poruku želim da pošaljem?“ Ako vas briga šta ljudi misle o vama, ovo je veoma važno pitanje. Miris kuće je prvo što primetimo kada zakoračimo u nečiji dom i taj miris je nešto što nesvesno gradi snažan prvi utisak o osobi koju posećujemo. Možda je površno, ali to obično okupira naš um. Tako da bi, kao što pažljivo birate nameštaj, boju zidova i savršeno osvetljenje za kuću, trebali voditi računa i o mirisu koji će upotpuniti vaš dom.

Odgovarajući izbor

Za iskusne ljubitelje sveća ovo bi trebalo da bude velika zabava. Odabirom odgovarajućeg mirisa ili kombinovanjem različitih ukusa može se manipulisati atmosferom, jer mirisi, baš kao što je prava pesma, imaju moć menjanja raspoloženja. Trebali biste eksperimentisati i pronaći svoje lične tajne sastojke, ali za početak evo nekoliko saveta.

Voćni ukusi izvrsni su za osveženje tela i brzo podizanje energije, a lepo se podudaraju sa živim tonovima i živom atmosferom. Drvene note, mirisi šume i svežeg lišća, kao i nežni mirisi okeana i planinskog vazduha, stvaraju iluziju otvorenog prostora. Idealni su za jesenje i zimske dane, kada su zatvoreni prozori, nema ih ili su jako mali,  kao i nedostatak svežeg vazduha i prirodne svetlosti mogu učiniti da se osećamo anksiozno i depresivno.

Mirisni dekor

Sada, pošto ste već postigli idealan „mirisni dekor“, vreme je za poslednji korak. Upotpunite svoj enterijer odabirom savršenog rasporeda sveća. Obično bi ovaj zadatak trebao biti komad torte, jer većina luksuznih proizvođača sveća posvećuje veliku pažnju dizajnu svojih proizvoda. Dakle, samo trebate da postignete osnovni sklad među različitim svećama i vaši gosti će biti zadivljeni. Grupišite sveće različitih veličina i tekstura i to je moderan ukras za stolom u vašoj dnevnoj sobi. Za elegantnu večeru možete koristiti svećnjake različitih visina i oblika, dok se romantična noć u dvoje može ugrejati postavljanjem sveća širom zaljubljenog para.

Postoji bezbroj načina da svoj životni prostor ukrasite mirisnim svećama. Sve zavisi od vaše kreativnosti i entuzijazma, tako da ne propustite priliku da ostavite dobar utisak.

Male stvari čine razliku.